ארגוני זכויות אדם בישראל העבירו דוח חמור לוועדת גולדסטון: 'חשיבות מכרעת לחקירת החשדות להפרת דיני המלחמה"
שבעה ארגוני זכויות אדם בישראל שלחו אתמול (א 28.6) דוח לוועדת האו"ם לבדיקת החשדות להפרת דיני המלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה", בראשות השופט ריצ'רד גולדסטון. הארגונים החתומים - האגודה לזכויות האזרח, גישה, הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל, המוקד להגנת הפרט, יש דין, עדאלה ורופאים לזכויות אדם – רואים חשיבות רבה בעבודת הוועדה בחתירתה לחקר האמת, בעיקר לאור סירוב היועץ המשפטי לממשלה לפניותיהם להורות על פתיחה בחקירה פנימית ישראלית, עצמאית ובלתי תלויה של האירועים.
הדוח מפרט בפני הוועדה את הממצאים הנוגעים להפרות לכאורה של דיני המלחמה שביצעה ישראל במהלך המתקפה הישראלית על רצועת עזה שזכתה לכינוי "עופרת יצוקה", ואשר אותן יש לחקור – בעיקר, הפן הענישתי כלפי האוכלוסייה האזרחית בעזה. בין השאר, מוזכרות במסמך אסטרטגיית תקיפה כוללנית שאינה מבחינה בין אזרחים ללוחמים, פגיעה אסורה במבני ממשל אזרחיים לקידום יעדים פוליטיים, פגיעה בצוותי הצלה רפואיים, פגיעה בתשתיות, החזקה של עצורים בתנאים המנוגדים לחוק הבינלאומי והישראלי וענישה קולקטיבית. הארגונים מדגישים, שכארגוני זכויות אדם הפועלים בישראל, מתפקידם לדווח על סוגיות שבאחריות ישראל. עם זאת, הם דורשים לחקור גם חשדות להפרות של דיני המלחמה על ידי חמאס.
בפתח המסמך מציינים הארגונים כי קיומה של חקירה אמינה, יסודית וחסרת פניות הוא אמצעי חיוני להגנה על זכויות האדם ולהגנה מקסימאלית על האוכלוסייה האזרחית בעת מלחמה. בשל כך, פנו הארגונים לממשלת ישראל בבקשה שתשתף פעולה עם הוועדה. הארגונים עמדו על כך שלא ניתן לנתק את אירועי "עופרת יצוקה" מהסגר המוטל על רצועת עזה, ולכן ביקשו מהוועדה להידרש גם למדיניות סגירת המעברים לפני, במהלך ואחרי המבצע הצבאי.
| المرفق | الحجم |
|---|---|
| לקריאת ההודעה המלאה, עם עיקרי המסמך (בעברית) | 41.5 كيلوبايت |
| לקריאת המסמך שהוגש לוועדה (בתרגום לעברית) | 110 كيلوبايت |


ShareThis