22.10.2007

ביום 30.8.07 הגיש הוועד עתירה בשמם של 3 עצורים שהוחזקו במתקן "שומרון", למתן צו על תנאי המופנה אל המשיבים – מדוע לא יאפשרו לעצורים במתקן גישה חופשית לשירותים בכל שעות היממה, וכמו כן, מדוע לא יתקינו תאי שירותים נוספים בחצר, ליד תאי המעצר, אשר יבטיחו תנאים סניטאריים נאותים.

כמו כן, העותרים, באמצעות הוועד, ביקשו מבית המשפט להוציא צו-ביניים ולאפשר לעצורים גישה לשירותים בכל שעות היממה, עד לסיום הדיון בעתירה.

במתקן מעצר "שומרון", המנוהל ע"י צה"ל, מוחזקים עצורים תושבי הגדה המערבית. בתאי המעצר אין שירותים ואין כיור או מים זורמים.

מחוץ לתאים בחצר יש שלושה תאי שירותים בלבד לכ60 עצורים. במהלך היממה העצורים מורשים לצאת מתאיהם 3 פעמים ביום בזמנים קבועים. בלילה אין יציאה לשירותים כלל וזה הדין ביתר שעות היום.

בכל שעות אלו העצורים נאלצים לעשות את צרכיהן בבקבוקי פלסטיק המחולקים ע"י החיילים השומרים במתקן. כאשר בקבוקי הפלסטיק מתמלאים, העצורים נאלצים להתאפק עד ליציאה הבאה לשם ריקון הבקבוקים.

בית המשפט העליון הורה בהחלטת ביניים כי על המדינה ליידע לאלתר את העצורים במתקן מעצר "שומרון" אודות מתן הנחיה חדשה לאפשר להם גישה חופשית לשירותים בכל שעות היממה.

כמו כן, על המשיבים להגיש הודעה משלימה מטעמם בעניין התקדמות בניית תוספת תאי שירותים ומשתנות לא יאוחר מאמצע דצמבר 2007, זאת לאחר שלא מילאו את הבטחתם לעשות זאת קודם לדיון.

שופטי בית המשפט העליון תהו במהלך הדיון האם שימוש בבקבוקי פלסטיק לצרכי השתנה – מקובל במדינה מתוקנת ונאורה בכלל

קובץ מצורףגודל
מכתב בנושא הנשלח ע"י הוועד.doc34 ק"ב
החלטת בג"צ .pdf25.25 ק"ב
לקרוא עוד על: